În România, ANM anunță averse torențiale

În ziua de marţi 26 iulie, ANM a emis mai multe coduri galbene, dar și portocalii. Se anunță temperaturi caniculare în anumite zone ale țării, în timp ce în altele sunt așteptate furtuni puternice.

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări valabile în orele următoare. Este vorba despre o serie de coduri portocalii care vizează 17 județe din țară, printre care și Bucureștiul, dar și o alertă de cod galben de ploi torențiale.

Concret, codul portocaliu de caniculă vizează zonele din Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului. Aici, valul de căldură se intensifică marți, iar spre amiază sunt așteptate temperaturi de până la 39 de grade.

În avrtizarea ANM, se anunță că în zonele menționate, pe parcursul nopții, temperaturile nu vor scădea sub 20-22 de grade, drept urmare, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În ceea ce privește județele vizate de avertizarea de cod portocaliu de caniculă, acestea sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin,…

Citeste continuarea Aici

You might also like