În Rusia, oamenii au ieșit în stradă după ce Vladimir Putin a făcut un anunț de mobilizare parțială

Mii de oameni au fost arestați în orașe din Rusia pentru că au protestat față de ordinul președintelui Vladimir Putin de a mobiliza 300.000 de soldați pentru a lupta în războiul din Ucraina.

Discursul lui Putin a provocat proteste în cel puțin 37 de orașe, inclusiv în Sankt Petersburg și în capitala Moscova, potrivit grupului independent rus pentru drepturile omului OVD-Info.

Jurnaliștii din Moscova au asistat la cel puțin o duzină de arestări în primele 15 minute ale unui protest, în timp ce participanții riscau legile dure ale Rusiei privind critica armatei și a războiului.

Întrebat dacă protestele ar ajuta, un moscovit care a refuzat să-și dea numele a spus: „Nu va ajuta, dar este datoria mea civică să îmi exprim poziția. Nu războiului!”

În Ekaterinburg, al patrulea oraș ca mărime din Rusia, poliția i-a urcat în autobuze pe unii dintre cei 40 de protestatari reținuți la un miting împotriva războiului.

O femeie în scaun cu rotile a strigat, referindu-se la președintele rus: „Nenorocitul de „nebun” chelios”. O să arunce o bombă asupra noastră și noi toți îl protejăm în continuare. Am spus destul”.

Citeste continuarea Aici

You might also like