În Rusia, preoții ar putea fi vizați să participe la mobilizarea parțială dacă dețin un act militar

Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială în Rusia în urma căreia au fost recrutați aproximativ 300.000 de rezerviști care să lupte în Ucraina. Însă, presa rusă a informat că și preoții ar putea fi vizați să participe la mobilizarea parțială dacă dețin un act militar.

Astfel, călugării din Rusia pot fi chemați să se înroleze în cadrul mobilizării parțiale pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina. Aceștia trebuie neapărat să dețină un act militar pentru a fi elegibili de a participa la mobilizare, a transmis agenția rusă RBC, citând un operator de pe linia telefonică 122, deschisă de către autoritățile ruse pentru a răspunde la problemele cu mobilizare parțială.

Aşadar, „Toți cetățenii Federației Ruse care se află în rezerva forțelor armate sunt supuși mobilizării. Chiar dacă nu a servit niciodată în aramtă, dar are în mână legitimația militară, un preot poate fi chemat la mobilizare parțială. El este cetățean al Rusiei, ca toți ceilalți”, a informat linia telefonică din Rusia.

Reprezentanții bisericii susțin că preoții ar putea participa la conflictul…

Citeste continuarea Aici

You might also like