Incendiile au făcut prăpăd în Europa, au ars 660.000 de hectare

Până acum, în Europa au ars 660.000 de hectare. Menționăm că nu doar statele sud-europene au fost afectate de incendii, ci și țări precum Slovenia și Franța.

În anul 2022, nu doar statele mediteraniene au fost lovite de incendii. Astfel, Slovenia a avut parte, după mai multe generaţii, de cel mai cumplit incendiu de pădure. În sudul Franţei sunt evacuaţi în aceste momente mii de persoane.

Comparabil, din cauza diferitelor incendii din Europa a ars deja o suprafaţă de 660.000 ha – o valoare record din 2006, de când se înregistrează de sistemul de infromaţii datele privind incendiile de pădure – Effis.

Din datele acestora anul acesta incendiile nu s-au limitat în principal doar la ţările din zona mediterană cum s-a întâmplat anterior, ci au avut de suferit şi alte regiuni. Astfel Slovenia a avut parte de cel mai cumplit incendiu de pădure de generaţii.

În opinia sa„2022 s-a dovedit a fi până acum un an record”, a afirmat Jesus San-Miguel, coordonator de la Effis. „Seceta şi temperaturile extrem de ridicate au cuprins întreaga Europă.”

Rezultatul este  extinderea enormă a incendiilor de pădure. „Situaţia este…

Citeste continuarea Aici

You might also like