Încrederea românilor în Klaus Iohannis a scăzut cu 15%

Studiul GLOBSEC Trends 2022, un sondaj dedicat Europei de Est, realizat de institutul slovac GLOBSEC, arată că încrederea în preşedintele Klaus Iohanis a scăzut cu 15% în doar un an. Potrivit cercetării sociologice, 44% dintre români aveau încredere în președinte în anul 2021.

Totuși, cifra a scăzut semnificativ în 2022. Procentul celor care au încredere în Klaus Iohannis a scăzut la 29%, arată studiul respectiv.

În contextul socio-politic, sondajul arată că România se remarcă prin creșterea puternică a procentului celor care și-ar dori o autocrație, o țară condusă de un lider autoritar. Totodată, se remarcă și o creștere a procentului celor care susțin că România ar trebui să fie între Occident și Orient, iar nu o țară membră a blocului vestic.

Metodologie

Astfel, rezultatele și constatările, din acest raport se bazează pe sondaje de opinie publică efectuate în martie 2022 pe un eșantion reprezentativ al populației din nouă țări: Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

Concret, sondajele au fost efectuate pe un eșantion de 1000 de respondenți pentru fiecare țară (9000…

Citeste continuarea Aici

You might also like