Ingredientele din produsele ambalate, trebuie prevăzute și în cazul produselor comandate acasă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță noi reglementări privind informarea consumatorilor la achiziția produselor în unitățile de alimentație publică. Toate acestea fac parte dintr-o inițiativă a consumatorilor și a fost dezvoltată în cadrul ANPC.

Ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, publicat pe data de 21 septembrie 2022, în Monitorul Oficial, stabileşte modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Inițiativa aparține consumatorilor

În opinia sa, „Când cumperi un produs ambalat, găsești toate detaliile legate de cantități si ingrediente pe ambalajul acestuia. Dacă, în schimb, ajungi la orice formă de alimentație publică, fie că vorbim despre restaurant, fie că vorbim despre fast-food, șansa de a afla ce mănânci este la mâna operatorului economic.

Avem dreptul să știm ce și cât mâncăm și dacă pretinsul gust natural…

Citeste continuarea Aici

You might also like