INS: Anul trecut România a cheltuit 16,9 miliarde de lei pentru protecţia mediului

Institutul Național de Statistică (INS) a informat că în anul 2021, România a cheltuit aproape 17 miliarde de lei pentru protecția mediului.

Din datele unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică (INS), reiese că în anul 2021 România a cheltuit aproape 17 miliarde de lei pentru protecția mediului. Iar această sumă reprezintă aproximativ 1,4% din PIB.

România a cheltuit 1,4% din PIB în 2021 pentru protecţia mediului

În contextul datelor prezentate de INS, în anul trcut, cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au fost de aproximativ 16,9 miliarde lei reprezentând aproximativ 1,4% din PIB. Cele mai mari cheltuieli pentru protecţia mediului în România au fost înregistrate pe domeniul gestionării deşeurilor la producătorii specializaţi, acestea reprezentând 77,3% din totalul cheltuielilor pe domeniul gestionării deşeurilor.

La nivel naţional, cele mai mari investiţii pentru protecţia mediului au fost înregistrate pe domeniul gestionării apelor reziduale la administraţia publică, acestea reprezentând 74,8% din totalul investiţiilor pe domeniul gestionării apelor reziduale.

Concret, în anul 2021, la…

Citeste continuarea Aici

You might also like