Institutul Național de Statistică a transmis că în 2021 țara noastră a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți

În România, reprezentanții Institutului Național de Statistică susțin că dacă autoritățile locale nu vor implementa anumite politici publice pentru combaterea scăderii natalității, numărul românilor va scădea continuu.

Natalitatea scade continuu! Românii refuză să devină părinți

Astfel, numărul bebelușilor născuți în prima jumătate a lui 2021 a fost mai mic decât numărul copiilor născuți în primele șase luni ale lui 2020, însă o ușoară creștere s-a înregistrat spre sfârșitul lui 2021, conform informaţiilor transmise.

Concret, în anul trecut s-au născut aproape 180.000 de copii, însă în 2020 s-au născut 200.000 de bebeluşi. De altfel, anul trecut a fost înregistrat un număr record de pierderi umane, din cauza pandemiei.

Din datele lor, „155 de mii de locuitori, cu atât a scăzut populaţia natural. Dacă s-ar menține această scădere naturală și în viitor, în mod clar avem în față o populație care nu este sustenabilă din punct de vedere al evoluțiilor viitoare.

Sustenabilă, în sensul că scăderea ar putea deveni absolut iremediabilă, orice creștere a natalității ar avea loc, redresare care oricum am privi…

Citeste continuarea Aici

You might also like