Irlanda a anunțat că va bloca transferul de date din Europa în SUA

Europenii riscă să își piardă accesul la serviciile de rețele sociale Facebook și Instagram în această vară după ce autoritatea de reglementare a datelor cu caracter personal din Irlanda a anunțat că va bloca transferul de date din Europa în SUA, scrie Politico.

În acest sens, Curtea de Justiție Europeană a anulat în anul 2020 un pact, privind transferul de date între UE și SUA numit Privacy Shield din cauza îngrijorărilor europenilor legate de practicile de spionaj ale americanilor.

În hotărârea sa, Curea a făcut și ca Meta, compania care deține Facebook, și alte firme americane să nu mai poată folosi cu aceeași ușurință un instrument juridic numit „clauzele contractuale standard” (SCC). Facebook nu va mai putea folosi acest instrument pentru a realiza transferul de date personale către SUA.

La rândul ei, Meta a repetat avertizările conform cărora o astfel de decizie va duce la terminarea serviciilor sale în Europa, inclusiv Facebook și Instagram.

Astfel, „Dacă un nou cadru legal transatlantic de transfer de date nu va fi adoptat și nu ne vom putea baza pe SCC sau pe alte metode alternative de transfer de date din Europa în…

Citeste continuarea Aici

You might also like