Joe Biden anunță eliminarea liderului ISIS din Siria.

Forțele Speciale ale SUA au condus „cu succes” o misiune de combatere a terorismului în nord-vestul Siriei miercuri seară, ucigându-l pe liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a transmis președintele american Joe Biden joi dimineață, citat de CNN.

A fost cel mai mare raid american în Siria de la operațiunea din anul 2019 în care a fost ucis liderul ISIS de atunci, Abu Bakr al-Baghdadi.

În plus, cel puțin 13 oameni au fost omorâți în timpul și după raidul forțelor americane, dintre care șase copii și patru femei, conform grupului sirian de apărare civilă Căștile Albe („White Helmets”)

„Forțele de Operațiuni Speciale ale Statelor Unite, la ordinele Centrului de Comanda al SUA, au efectuat o misiune de combatere a terorismului în această seară în nord-vestul Siriei. Misiunea a fost un succes”, a precizat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Potrivit declarației lui Kirby, nu au fost victime în rândul trupelor americane.

Un oficial al rebelilor, care a preferat să rămână anonim, a afirmat că Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi era împreună cu familia sa în momentul atacului. Martorii au susţinut că…

Citeste continuarea Aici

You might also like