Mai pot, în prezent, românii să pună bani deoparte?

În prezent, majoritatea românilor nu-și permite să pună bani deoparte, făcând eforturi semnificative să supraviețuiască în condiții decente. Cu toate acestea, există totuși și oamenii care și-au făcut un scop în viață din a face economie și se descurcă rezonabil.

Cel mai recent raport din partea Institutului Național de Statistică vizează abilitatea românilor de a face economie, de a pune câţiva lei deoparte în fiecare lună.

Dacă în anul 2021, media pe gospodărie a fost de 807 lei sau aproximativ 14,2% din venituri. Atâția bani au reușit să economisească conaționalii noștrii, anul acesta s-a înregistrat o scădere de aproximativ 2%.

Câți bani au pus românii deoparte

În contextul economisirii, românii care fac cea mai bună treabă în a pune bani deoparte, merită să te gândești, în primul rând, la pensionari. În gospodăriile cu români ieșiți la pensie, economiile au reprezentat aproximativ 15,4% din venituri. În familiile de lucrători pe cont propriu în activități neagricole, banii puși deoparte pentru zile negre au fost aproximativ 14,7% din toate sumele intrate în casă. Salariații au făcut economie…

Citeste continuarea Aici

You might also like