Marea Britanie trimite trupe în Afganistan pentru a evacua cetățenii săi

Marea Britanie va trimite temporar în Afganistan circa 600 de soldaţi pentru a-i ajuta pe cetăţenii britanici care părăsesc ţara, ameninţată de pericolul extinderii controlului talibanilor, a anunţat, joi 12 august, executivul de la Londra, informează AFP.

„Am autorizat desfăşurarea de personal militar suplimentar pentru a sprijini prezenţa diplomatică la Kabul, pentru a-i ajuta pe cetăţenii britanici să părăsească ţara şi pentru a sprijini relocarea foştilor membri ai personalului afgan care şi-a riscat viaţa slujind alături de noi”, a precizat, într-un comunicat, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace.

„Siguranţa cetăţenilor britanici, a personalului militar britanic şi a fostului personal afgan este cea dintâi prioritate a noastră. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le asigura securitatea”, a mai spus acesta.

Aşa că, această desfăşurare de trupe în următoarele zile este justificată de „creşterea violenţei şi deteriorarea rapidă a mediului de securitate din ţară”, a anunţat guvernul britanic.

Astfel, Ministerul de externe a recomandat vinerea trecută ca cetăţenii britanici din Afganistan să…

Citeste continuarea Aici

You might also like