Marius Budăi: „statul e obligat să onoreze această obligație prin Constituţie”

După ce fostul prim-viceguvernator la BNR, actualmente membru în Consiliul de Administrație, Cristian Popa a spus că sistemul public de pensii este nesustenabil, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, s-a arătat dezamăgit de faptul că un economist a lansat scenarii apocaliptice, băgând spaima în cetățenii români, în loc să prezinte soluții care să ajute la redresarea economică.

Astfel, Marius Budăi a dat asigurări că toţi pensionarii îşi vor primi banii până la ultimul leu întrucât „statul e obligat să onoreze această obligație prin Constituţie.”

În afirmaţiile sale, „Avem foarte mulți ani de când se anunţă sfârşitul sistemului de pensii din România. Cetăţenii se aşteaptă de la un expert al BNR să prezinte soluţii, nu apocalipse fără soluţii. Oamenii trebuie să ştie foarte clar că vor primi pensiile, e dreptul lor creat în zeci de ani de contributivitate, statul e obligat să onoreze această obligaţie prin Constituţie. Pensia este o proprietate.

Cu toţi putem căuta soluţii. Avem 6,6 milioane de cotracte de muncă active, 5,6 milioane de contracte cu normă întreagă, 1 milion de…

Citeste continuarea Aici

You might also like