Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia începerii noului an universitar

Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru studenți, cu prilejul începerii noului an universitar 2022-2023. În acest context, președintele a ținut să sublinieze că autoritățile trebuie să aibă toleranță zero în privința plagiatului.

Astfel, preşedintele a declarat luni, 3 octombrie, că legile educaţiei trebuie să cuprindă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea plagiatului. Declarația lui Klaus Iohannis a fost făcută la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

În afirmaţiile sale, „Dacă actul de creaţie este fructul libertăţii, educaţia este rădăcina din care aceasta creşte şi dă naştere unei societăţi cu oameni verticali, capabili să-şi pună în valoare talentul şi competenţele, atât pentru împlinirea personală, cât şi pentru binele comun.

Din acest motiv, sunt convins că avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educaţional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI şi valorilor europene în care credem. Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de…

Citeste continuarea Aici

You might also like