Moscova ar putea anunța organizarea unui referendum ”ilegitim” în zonele ocupate din Ucraina

Moscova face primul demers privind unirea cu Rusia şi ar putea avea loc chiar în această săptămână. În acest sens, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, trage un semnal de alarmă și prezintă cele mai recente informații.

Este un semnal de alarmă la nivel mondial. Planurile lui Vladimir Putin încep deja să fie puse în aplicare. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, anunță că în această săptămână Moscova ar putea anunța organizarea unui referendum ”ilegitim” în zonele din Ucraina pe care le-a ocupat până acum.

În opinia oficialului american, mișcarea pe care Moscova o are în plan are ca scop o încercare de a justifica o anexare a teritoriilor ucrainene la Rusia, informează AFP.

În plus, Kirby susține că există informații solide deținute de SUA care confirmă faptul că referendumul ar putea avea loc în Herson, Donețk, Lugansk, dar și Harkov și Zaporojie.

Rusia pregătește un referendum în zonele din Ucraina ocupate deja

În afirmaţiile sale, „Avem informaţii potrivit cărora Rusia continuă să pregătească simulacre de referendum în Herson (sud), în Zaporojie, în regiunile separatiste Doneţk…

Citeste continuarea Aici

You might also like