Nasa a deviat cu succes un asteroid

O navetă spațială a Nasa a lovit intenționat un asteroid, cu scopul de a-l devia de la cursul său. Acesta a reprezentat primul test de apărare planetară efectuat de umanitate.

Concret, se poate spune că astăzi este o zi istorică pentru umanitate. Nasa a efectuat primul test de apărare planetară al umanității. O navetă spațială a Nasa a lovit intenționat un asteroid, cu scopul de a-l devia de la cursul său inițial. Impactul a avut loc la ora 7.14 p.m. ET (marți 2.14 ora României). Misiunea DART (Double Asteroid Redirection Test – Dublul Test de Redirecționare a Asteroizilor) s-a efectuat din Laurel, Maryland, Statele Unite ale Americii. Membri echipei DART au declarat că va fi nevoie de aproximativ două luni pentru a afla dacă traiectoria asteroidului s-a schimbat în urma impactului.

Asteroidul lovit nu reprezenta un pericol pentru Pământ

Asteroidul lovit, denumit Dimorphos, nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră, dar această misiune ar putea stabili modul în care vor fi deviate în viitor corpuri celeste care ar reprezenta, într-adevăr, o amenințare pentru Pământ.

În opinia sa, ”Intrăm într-o nouă eră a umanităţii, o…

Citeste continuarea Aici

You might also like