Nisipul de pe plajele din Sardinia este furat și vândut pe internet

 Sardinia, o importantă atracție turistică din Italia,se confruntă cu o problemă mai puțin întâlnită. De câțiva ani, fie că vor să îl folosească pentru a-și decora acvariul, fie că vor să îl vândă pe internet, turiștii pleacă acasă cu tot cu nisip și, în ciuda sancțiunilor care ajung până la 3.000 de euro, autoritățile nu reușesc să scape de acest fenomen.

După fiecare vocanţă,, turiștii aleg să se întoarcă acasă cu un suvenir mai puțin obișnuit, cu nisipul de pe plajele pe care au stat. Practica este foarte des întâlnită, aşa că, avertizează autoritățile, dacă „hoții de nisip” nu se opresc din a mai face asta, renumitele plaje ar putea chiar să dispară. Și chiar dacă nu dispar, devin din ce în ce mai puțin plăcute și, deci, mai puțin populare.

La sfârșitul lunii trecute, un localnic a surprins un cuplu în timp ce umplea o sticlă cu nisip, motiv pentru care a alertat autoritățile.

„Când au sosit polițiștii, cuplul a negat acest lucru și chiar a încercat să ascundă sticla sub un prosop de plajă”, a declarat  Andrea Abis, primarul orașului Cabras, un oraș și o municipalitate care se…

Citeste continuarea Aici

You might also like