Noam Chomsky : Washingtonul vrea să priveze Moscova de posibilitatea de a rezolva criza ucraineană prin mijloace diplomatice

Războiul din Ucraina a trezit interesul țărilor europene de a-și consolida puterea militară, ceea ce a adus beneficii industriei americane de armament. Sunt Statele Unite interesate ca acest conflict să fie rezolvat pe cale pașnică? Un profesor emerit al Institutului de Tehnologie din Massachusetts și, în același timp, o voce critică a guvernelor americane împărtășește opinia sa despre acest conflict.

Astfel, prin sprijinul acordat Kievului și prin crearea unei coaliții a țărilor occidentale, America încearcă să slăbească cât mai mult poziția Rusiei, a declarat filosoful, istoricul și lingvistul american Noam Chomsky într-un interviu acordat ziarului mexican El Universal.

Decizia luată de NATO

În opinia sa, filosoful, istoricul și lingvistul american Noam Chomsky, crede că Washingtonul vrea să priveze Moscova de posibilitatea de a rezolva criza ucraineană prin mijloace diplomatice, ceea ce poate duce, în consecință, la o escaladare a situației în lume până la limite extreme.

O astfel de decizie, a reamintit filosoful, a fost adoptată de NATO în timpul summitului de la baza aeriană Ramstein din Germania.

În viziunea sa, „La…

Citeste continuarea Aici

You might also like