O nouă inițiativă legislativă vine să corecteze anumite inechități în ceea ce privește pensiilor unei anumite categorii de foști angajați

O nouă inițiativă legislativă, care a trecut deja prin Senat vine să corecteze anumite inechități în ceea ce privește pensiilor unei anumite categorii de foști angajați.

Inițiativa legislativă va elimina anumite inechități

Mai exact, inițiativa legislativă se referă la persoanele care au lucrat în activităţi de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui.

Modificările aduse legislației ar urma să înlăture discriminarea privind acordarea, prin ordonanţe de urgenţă, a beneficiului grupei de muncă pentru alte categorii de activităţi. În acest sens, este necesară completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările completările ulterioare, în sensul recunoaşterii perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001, ca locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă şi pentru aceste activităţii.

Care…

Citeste continuarea Aici

You might also like