O nouă instituție va fi înființată în România

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook că o nouă instituție va apărea, în țara noastră, această instituție se va concentra pe copii României.

Astfel, ministrul Familiei a anunțat, că toții copiii care se află într-o situație de risc de separare vor fi identificați și înregistrați. Gabriele Firea mai spune că fiecare localitate din România va avea o structură comunitară pentru prevenirea separării copilului din astfel de familii.

În afirmaţiile sale, „Premieră pentru protecția copiilor din România! Cu ajutorul a 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR, viața copiilor defavorizați se va schimba. Prevenim separarea copilului din familii cu risc și acționăm pentru rezolvarea nevoilor lor concrete, implicând și comunitatea.

Copiii care trăiesc în familii care se luptă pentru supraviețuire, copiii aflați în situații de risc, în pericol să abandoneze școala sau care sunt în medii violente trebuie ajutați și sprijiniți pentru a nu ajunge adulți fără viitor.

O țară care nu-și protejează copiii și care nu le oferă șanse egale riscă să decadă chiar prin…

Citeste continuarea Aici

You might also like