O soluție recomandată de specialiștii bancari, este trecerea de la ROBOR la IRCC

În România, Indicele ROBOR la trei luni a crescut fulgerător în această perioadă, lucru ce i-a făcut pe români să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata ratelor bancare.

Iar de la declanșarea războiului în Ucraina, Indicele ROBOR la trei luni a crescut încontinuu, ratele românilor s-au majorat cu câteva sute de lei. În acest sens, o soluție recomandată de specialiști a fost cea a trecerii de la ROBOR la IRCC.

În contextul bancar IRCC este un indice mai avantajos pentru creditele consumatorilor, dar consumatorii trebuie să ia în calcul faptul că și nivelul IRCC poate crește în următoarele trimestre.

Însă, ce trebuie să știe românii care vor să facă această trecere, dar și ce presupune ea, am discutat cu ING Bank România. Astfel, clienții băncii, care au credite cu dobândă variabilă, au opțiunea să treacă de la ROBOR la IRCC cu o simplă cerere, prin act adițional, care nu presupune niciun cost suplimentar pentru aceștia. Cererea poate fi depusă în orice Office ING, iar răspunsul este transmis în termen de cel mult 60 de zile, după analiza băncii.

Astfel, „Din punct de vedere legal, băncile își rezervă dreptul…

Citeste continuarea Aici

You might also like