Orașul Hong Kong a înregistrat cea mai mare scădere a populației din istorie

Populația din Hong Kong a înregistrat o scădere semnificativă. Este cea mai accentuată scădere anuală, iar specialiștii susțin că situația a apărut din cauza restricțiilor anti-COVID și a represiunilor politice.

Astfel, departamentul de recensământ și statistică a informat că populația totală a orașului a scăzut de la 7,41 milioane de persoane la 7,29 milioane. Astfel, poate fi observată o scădere de 1,6%. Este cea mai abruptă scădere de când guvernul a început să urmărească cifrele încă din anul 1961.

Chiar dacă autoritățile au atribuit o parte din această scădere unei scăderi „naturale”, mai multe decese decât nașteri, experții cred că cifrele reflectă un exod care s-a accelerat în ultimii ani pe fondul unor tulburări sociale masive care au inclus proteste antiguvernamentale și pandemia de coronavirus, conform informațiilor transmise de CNN.

În contextul migraţiei, aproximativ 113.200 de rezidenți au părăsit Hong Kong în ultimul an, a precizat departamentul, față de 89.200 în anul precedent. Cifrele includ expatriații și alți rezidenți nepermanenți. Pe tot parcursul pandemiei, experții și liderii din…

Citeste continuarea Aici

You might also like