Parisul interzice deplasarea sau circulaţia mașinilor, în apropierea mai multor școli din oraș

Autoritățile din Paris iau noi măsuri chiar înainte de începerea noului an școlar. Astfel, se interzice mașinile în apropierea școlilor, părinții și copiii fiind nevoiți să vină doar pe jos sau cu bicicleta la școală.

Din dorinţa de a avea un oraş mai sigur şi mai respirabil pentru copii, autorităţile pariziene interzic accesul maşinilor în jurul mai multor şcoli din oraş.

Astfel, maşinile nu mai au voie să meargă sau să staţioneze pe străzile din jurul a 168 de şcoli. Elevii şi părinţii pot ajunge la şcoală doar pe jos sau cu bicicleta.

Interdicție pentru mașini

Principalul scop, al acestor străzi „pietonale,” este de a le oferi copiilor un drum mai sigur şi mai liber spre şcoală.

Din punct de vedere rutier, autorităţile au pus semne care „semnalizează” străzile închise maşinilor: „Parisul respiră. Drum destinat şcolilor”.

Această iniţiativă au luat-o şi alte oraşe din lume, precum Vancouver (Canada), Auckland (Noua Zeelandă), Tirana (Albania) iau exemplul Parisului şi interzic maşinilor să staţioneze în faţa şcolilor pentru a-i proteja pe copii de poluarea din trafic şi de accidentele…

Citeste continuarea Aici

You might also like