Pensiile I.O.V.R. reprezintă un drept care este acordat invalizilor şi accidentaţilor de război, urmaşilor celor morţi sau dispăruţi în război

În ţara noastră, pensiile speciale nu sunt încasate doar de cei din magistratură. Un nou tip de pensie specială este acordată unui număr de sute de români, însă nu mulți știu despre ea.

Este vorba despre pensiile I.O.V.R. Acestea reprezintă un drept care este acordat invalizilor şi accidentaţilor de război, urmaşilor celor morţi sau dispăruţi în război, precum şi urmaşilor foştilor pensionari invalizi şi accidentaţi de război.

În contextul reglementărilor legale pe care Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), acestea informează că principalii beneficiari ai acestei legi sunt invalizii de război, marii mutilați sau cei încadrați în gradul I, II sau III de invaliditate.

De asemenea, de această pensie specială pot beneficia și văduvele de război, dar și copiii militarilor morți sau dispăruți în acțiune, pe front, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, potrivit portalului lege5.ro.

Cine sunt beneficiarii pensiilor I.O.V.R?

Din punct de vedere legal, toate categoriile menționate anterior au dreptul la pensia I.O.V.R. În ceea ce privește valoarea pensiei, drepturile sunt stabilite în funcție de…

Citeste continuarea Aici

You might also like