Persoanele care își doresc un copil vor putea obține 15.000 de lei în cadrul unui program de susţinere a natalităţii prin fertilizare in vitro

Gabriela Firea, ministrul Familiei a explicat că persoanele care își doresc un copil vor putea obține 15.000 de lei în cadrul unui program de susţinere a natalităţii prin fertilizare in vitro.

În precizările sale, „Echivalentul a aproximativ 3.000 de euro pentru femeile căsătorite sau nu, nu există această condiţionalitate de căsătorie, care doresc să îşi achite, pentru că nu au altă sursă, o astfel de procedură recomandată de specialişti.

Anul acesta vom deconta 2500 de solicitări, dar anul viitor avem deja garanţia colegilor noştri şi coordonatorilor noştri, că vom avea decontate 10.000 de proceduri. Se adresează acest proiect femeilor din întreaga ţară cu vârsta de până la 45 de ani. De trei ori pe an se pot realiza aceste proceduri. Nu o dată. Nu punem condiţii de anumite criterii, este un proiect social”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

România a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuţi din istoria țării

În conrextul socio-demografic, anunțul Gabrielei Firea a venit în contextul în care România a înregistrat în 2020 cel mai mic număr de nou-născuţi din istoria din istoria țării noastre, conform…

Citeste continuarea Aici

You might also like