Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați

Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, arată diferențele însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați. Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu au plămânii afectați.

În contextul medical, Diana Manolescu spune că, în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuși cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

Astfel, „Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS CoV 2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus Diana Manolescu.

în cazul pacienţilor nevaccinaţi, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like