Peste cinci miliarde de oameni ar muri în cazul unui conflict nuclear

În prezent, se accentuează temerile unui conflict nuclear, la nivel mondial. Aceasă nenorocire, fără precendent ar putea lovi întreg globul, iar bilanțul victimelor ar putea fi de ordinul miliardelor, avertizează cercetătorii, care trag și un semnal de alarmă cu privire la actualele riscuri.

Astfel, la nivel mondial, în cazul în care s-ar declanșa un război nuclear între SUA și Rusia se estimează că miliarde de oameni își vor pierde viața, avertizează cercetătorii.

Concret, în cadrul unui studiu, realizat de cercetătorii climatologi de la Universitatea Rutgers din New Jersey prezintă cel mai sumbru scenariu al unui posibil conflict nuclear, peste cinci miliarde de oameni ar muri în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla.

În același timp, experții climatologi spun că mai bine de 75% din planetă ar muri de foame în doar doi ani de zile în cazul unui astfel de conflict la scară largă.

75% din planetă va muri de foame în doi ani de zile

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au calculat răspândirea prafului care ar bloca soarele. Astfel, conform rezultatelor, există șase scenarii pesimiste în acest sens. Cinci războaie…

Citeste continuarea Aici

You might also like