Preşedintele Joe Biden anunță că pandemia s-a terminat în Statele Unite

În ziua de duminică, 18-09-2022, Președintele american Joe Biden a anunțat că pandemia de COVID-19 s-a încheiat în Statele Unite. Chiar dacă a recunoscut că mai sunt probleme și mai este mult de muncă în acest sens, situația este pe cale să se schimbe.

Concret, preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară, că pandemia de COVID-19 s-a „terminat” în Statele Unite, scrie AFP.

Astfel, „Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru canalul CBS.

„Dacă te uiţi în jur, nimeni nu poartă mască şi toată lumea arată destul de bine”, a afirmat el. „Deci cred că este pe cale să se schimbe”, a mai spus Joe Biden, citat de AFP.

Peste 17 milioane de europeni, afectați de long COVID

În contextul Covid-19, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din Europa estima săptămâna trecută că cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de tulburări pe termen lung legate de COVID-19 în 2020 şi 2021. În același timp, OMS a făcut apel la o mai bună îngrijire a bolnavilor, mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like