Preşedintele Joe Biden numeşte un nou ambasador la Moscova, pe Lynne Tracy

Preşedintele SUA, Joe Biden, a decis cine va prelua postul de ambasador la Moscova, după ce John Sullivan şi-a încheiat brusc mandatul la începutul acestei luni.

Joe Biden numeşte un nou ambasador la Moscova

Astfel, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunţat că are de gând să o numească drept ambasador în Rusia pe Lynne Tracy, actuala șefă a misiunii diplomatice din Armenia, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Washington.

În contextul profesional, actualul ambasador american în Armenia este membru de carieră al Înaltului Serviciu de Externe, clasa ministru de carieră.

De altfel, Lynne Tracy nu este deloc străine de Federaţia Rusă. Înainte de a conduce ambasada de la Erevan, diplomatul american a fost șef adjunct de misiune la Ambasada SUA la Moscova, Rusia, iar ulterior consilier superior pentru Rusia în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Un CV impresionant pentru Lynne Tracy. Ea vorbeşte şi limba rusă

Concret, CV-ul său este unul impresionant. În trecut, Lynne Tracy a mai ocupat şi funcția de adjunct al secretarului adjunct pentru Asia…

Citeste continuarea Aici

You might also like