Preşedintele Vladimir Putin urmează să se întâlnească joi, 13 octombrie, cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan

Vladimir Putin a spus DA! Totul se va întâmpla astăzi, 13 octombrie, iar Kremlinul a confirmat oficial informația. Este un moment de maximă importanţă, ce ar putea duce, în sfârşit, către o încetare a focului sau chiar un acord de pace în Ucraina.

Vladimir Putin, faţă în faţă cu Erdogan! Moment-cheie ce ar putea grăbi procesul de pace în Ucraina

Totul are loc cu ocazia reuniunii Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, ce este organizată la Astana, în Kazahstan.

Cu această ocazie, Kremlinul a confirmat, cu o zi înainte, că se aşteaptă ca Erdogan să vină la Putin cu o propunere de mediere privind războiul din Ucraina.

Astfel, „Turcii propun să fie mediatori. Dacă vor avea loc contacte ruso-ucrainene, acestea vor fi pe teritoriul Turciei.

Erdogan probabil va propune ceva oficial. Ne aşteptăm la o discuţie interesantă şi utilă”, a afirmat Iuri Uşakov, consilierul diplomatic al Kremlinului, potrivit cotidianului francez Le Monde.

De altfel, oficialul rus a lăudat poziţia adoptată de Turcia, în contextul invaziei din Ucraina. Ankara „nu s-a alăturat din principiu sancţiunilor ilegitime occidentale”, iar…

Citeste continuarea Aici

You might also like