Preşedintele Xi Jinping a deschis duminică cel de-al 20-lea congres al Partidului Comunist Chinez

În discursul lui de deschidere al celui de-al 20-lea congres al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping şi-a prezentat timp de peste o oră şi jumătate bilanţul ultimului său mandat de cinci ani.

Ce trebuie reținut din discursul lui Xi Jinping?

Concret, preşedintele Xi Jinping a deschis duminică cel de-al 20-lea congres al Partidului Comunist Chinez. În situaţia în care este de aşteptat ca liderul să fie reales pentru un al treilea mandat de cei peste 2.300 de delegaţi reuniţi la Beijing, el a susţinut un discurs referitor la bilanţul ultimilor cinci ani şi a trasat viitoarele prioritaţi ale ţării sale.

De altfel, la nivel internaţional, China a fost obiectul unor puternice critici pentru răspunsul său iniţial, considerat tardiv, după descoperirea primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, la sfârşitul lui 2019. Apoi, confruntată cu valurile recente de Covid, ţara a adoptat o politică de toleranţă zero care se traduce prin punerea în carantină forţată la orice caz detectat. Această metodă a dus la închideri în lanţ de uzine şi companii, ceea ce a contribuit la încetinirea economică a ţării şi la aplicarea unor măsuri compensatorii…

Citeste continuarea Aici

You might also like