Prima pereche de ochelari de vedere: cum alegi ramele

Vederea este unul dintre cele mai importante simțuri ale omului, aceasta fiind în strânsă legătură cu eficiența îndeplinirii sarcinilor, deplasarea și siguranța corpului. Deși nu este o funcție vitală, protejarea vederii este esențială pentru bunăstarea și calitatea vieții tuturor persoanelor. 

 

Din acest motiv, anumite persoane sunt nevoite să poarte ochelari de vedere sau lentile de contact cu dioptrii, pentru a corecta unele deficiențe. Cu cât acestea sunt descoperite din timp, cu atât cresc probabilitățile ca unele afecțiuni oculare să fie evitate și ca vederea să se remedieze. Dacă ai aflat că trebuie să porți ochelari, iată ce aspecte ar trebui să urmărești pentru a lua decizia potrivită:

Forma feței 

Poate la o primă vedere forma feței nu este relevantă pentru tipul de rame de ochelari pe care îi vei purta, însă aspectul final probabil te interesează. În funcție de trăsăturile tale, ochelarii de vedere îți vor oferi un anumit look, ca orice accesoriu. 

Față ovală

Acest tip de față se caracterizează prin frunte și bărbie înguste și pomeți accentuați. Sunt recomandate niște rame de ochelari de vedere…

Citeste continuarea Aici

You might also like