Producătorii armelor de foc resping orice responsabilitate pentru crimele din SUA

În Statele Unite ale Americii, principalii cinci producători de arme au câştigat peste 1 miliard de dolari americani în ultimii zece ani din vânzările de arme de asalt.
Anunțul a fost făcut de către reprezentanta democrată Carolyn Maloney, preşedinta comisiei de supervizare a Camerei Inferioare a Congresului SUA.

În cadrul unei audiere desfășurată pe fondul atacurilor armate din SUA, Carolyn Maloney a precizat că armele semiautomate de tipul AR-15 sunt „arme extrem de letale concepute pentru a ucide soldaţi inamici pe câmpul de luptă”.

În avertizările sale, „Totuşi, industria (n.r. armelor) ne-a inundat cartierele, şcolile şi chiar bisericile şi sinagogile cu aceste arme mortale şi s-a îmbogăţit din asta”, a adăugat ea, enumerând profiturile înregistrate graţie unor „tactici de marketing periculoase, ce ţintesc insecuritatea tinerilor”.

În contextul financiar, Ruger (principalul producător de AR-15 din SUA) a câştigat peste 100 de milioane de dolari americani anul trecut, adică de două ori mai mult decât a câștigat în 2020, iar Daniel Defense şi-a triplat încasările de pe urma acestor arme între 2019…

Citeste continuarea Aici

You might also like