Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) arată că în anumite zone din țară se vor înregistra temperaturi caniculare.

În prognoza sa, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 8 – 21 august arată că regimul termic va deveni normal pentru perioada din calendar şi doar în partea de sud şi sud-est.

Totuși, în anumite zone din Moldova se vor înregistra temperaturi caniculare, ce vor ajunge la 34 – 35 de grade în anumite zile. Simultan, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi relativ ridicată după data de 14 august.

-Vremea în Banat

În această zonă a ţării, meteorologii au explicat că intervalul va debuta cu o vreme mai răcoroasă în Banat. Astfel, temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25 – 29 de grade Celsius şi minime de 13 – 17 grade.

Însă, în cea de-a doua săptămână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă, Astfel, ANM informează că ziua vor fi înregistrate temperaturi de 30 – 32 de grade, în timp ce noaptea vor fi înregistrate valori de 15 – 19 grade, mediat regional.

Sunt posibile şi după-amieze în care se va atinge starea de caniculă. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, iar pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like