Proteste fără precedent în Ungaria, după ce guvernul a modificat regulile privind avortul

În Ungaria au loc proteste, după ce Guvernul de la Budapesta a venit cu mai multe modificări în ceea ce privește regulile avortului.

În acest sens, premierului Viktor Orban i se cere acces liber la acest procedeu medical.

Concret, peste 1.000 de unguri au protestat miercuri împotriva unei modificări a regulilor privind avortul, care a intrat în vigoare la 15 septembrie și despre care grupurile pentru drepturile femeilor spun că le va „umili” și chinui pe femei, în timp ce nu va avea niciun efect asupra numărului de avorturi.

În contextul normelor modificate de guvernul premierului conservator Viktor Orban, femeile însărcinate trebuie să prezinte dovezi de la furnizorul lor de servicii medicale privind un semn definitiv de viață, interpretat în general ca fiind bătăile inimii fătului, înainte de a solicita procedura.

Guvernul nu a oferit niciun motiv pentru această schimbare și a negat că aceasta ar însemna o înăsprire a normelor. Unii analiști politici au afirmat că aceasta ar putea avea ca scop câștigarea de voturi pentru partidul Fidesz al lui Orban din partea partidului de extremă-dreapta „Patria noastră”, care a câștigat…

Citeste continuarea Aici

You might also like