Recuperarea unui debit restant – ce pași juridici veți parcurge. Vă îndrumă avocat Roxana Pop

Debitul este o datorie pe care o poate avea o persoană care este creditată, conform DEX. În unele cazuri poate exista un debit neîncasat în cazul în care partenerii voștri contractuali nu au plătit la timp anumite facturi. Acestea din urmă pot ajunge în posesia voastră când sunt deja scadente, neachitate. Aceste sume restante pot fi recuperate.

 

Ajutorul unui avocat poate fi esențial pentru a rezolva problemele pe care le aveți cu privire la un debit restant. Într-o astfel de situație există diverse raporturi contractuale pentru care puteți opta, iar avocat Roxana Pop poate fi cea care vă ajută într-un astfel de demers despre care puteți afla mai multe în rândurile care urmează.

 

Ordonanța de plată

 

Una dintre măsurile pe care le puteți lua este ordonanța de plată. Aceasta este o procedură civilă regăsită la articolele 1014-1025. Cert este faptul că puteți opta pentru această variantă doar dacă creanța respectivă este certă, exigibilă și lichidă. De asemenea, trebuie să fie vorba despre un contract civil, dacă debitorul vostru le-a semnat, deci și le-a însușit.

 

Important de știut este faptul că debitorul va fi somat…

Citeste continuarea Aici

You might also like