Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață joi, 8 septembrie, iar Prinţul Charles a devenit rege imediat

În data de 8-septembrie 2022, a încetat din viaţă Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii iar Prinţul Charles a devenit rege imediat. Pe de altă parte, procesul de înscăunare al acestuia este unul mult mai complex.

Astfel, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi la vârsta de 96 de ani, iar fiul ei, prințul Charles este următorul la tron. Menționăm faptul că acesta a devenit Rege imediat, chiar din momentul în care mama sa a murit.

În acest sens, Reuters a publicat o descriere a protocolului care formalizează înscăunarea unui nou monarh. Astfel, potrivit sursei citate, în primele 24 de ore, un Consiliu de Ascensiune este convocat cu celeritate şi se desfăşoară la St James’s Palace, reşedinţa oficială a suveranului, pentru a proclama succesorul.

Acest Consiliu este format din Consilieri Privaţi care îi sfătuiesc pe monarhi încă din perioada normandă. La momentul actual Consiliul de ascensiune este format din aproape 670 de politicieni de rang înalt. Printre aceștia se numără și premierul Liz Truss, care și-a preluat recent funcția.

În același timp, în cadrul discuțiilor vor mai fi prezenți şi episcopi…

Citeste continuarea Aici

You might also like