​Rishi Sunak va fi primit marţi în audienţă de către regele Charles al III-lea, care îl va numi oficial premier al Regatului Unit

În Marea Britanie, ​Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, va fi primit marţi în audienţă de către regele Charles al III-lea, care îl va numi oficial premier al Regatului Unit.

În prezent, Rishi Sunak care va deveni al 57-lea prim-ministru al Regatului Unit este mai bogat decât regele și, la 42 de ani, mai tânăr decât orice predecesor.

Căsătorit cu o bogată femeie de afaceri indiană, Sunak și soția sa au o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline, dublu față de averea estimată la 300-350 de milioane de lire sterline a regelui Carol al III-lea și a Camillei, regina consoartă.

Astfel, Rishi Sunak va fi primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani.

În contextul politic, Liz Truss, care a demisionat joia trecută din funcţia de premier, va ţine un discurs în faţa Downing Street în jurul orei 10:15 (12:15 ora României), apoi va merge la Palatul Buckingham pentru a fi primită de suveranul Charles al III-lea. După aceea, Rishi Sunak va fi primit de rege, care îl va însărcina cu formarea unui nou…

Citeste continuarea Aici

You might also like