Românii care au lucrat în mai multe țări din Uniunea Europeană vor avea mai multe beneficii la pensie

Românii care au lucrat în mai multe țări din UE, în viitor Uniunea a convenit asupra unor norme speciale de protecție a dreptului la pensie suplimentară al persoanelor care lucrează în mai multe țări din UE.

Motivul pentru care se introduce această directivă

Astfel, din cauza anumitor norme privind sistemele de pensii suplimentare, lucrătorii își pot pierde o parte din drepturile la pensie suplimentară atunci când se stabilesc într-o altă țară din UE.

Sistemele le pot impune participanților să îndeplinească anumite condiții înainte ca drepturile lor de pensie să fie dobândite sau acordate în mod irevocabil.

De exemplu, este posibil ca un angajat care părăsește locul de muncă și se mută într-un alt stat membru să nu aibă niciun fel de drepturi de pensie în cazul în care nu a lucrat pentru angajator o anumită perioadă.

Chiar dacă lucrătorului i s-au acordat drepturile de pensie atunci când a părăsit sistemul, valoarea lor viitoare poate fi afectată de inflație, cu excepția cazului în care drepturile de pensie sunt păstrate în mod corespunzător prin ajustarea valorii lor în timp.

Ce presupune noua directivă…

Citeste continuarea Aici

You might also like