Românii care dețin venituri extrasalariale peste plafonul de 12 salarii minime, vor datora contribuții la sănătate chiar dacă mor

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un nou ordin care prevede că un contribuabil ce realizează venituri extrasalariale trebuie să plătească contribuții la sănătate chiar dacă moare.

Mai precis, românii care dețin venituri extrasalariale peste plafonul de 12 salarii minime vor datora contribuții la sănătate chiar dacă mor. Familia sau moștenitorii sunt cei care vor fi nevoiți să plătească contribuțiile la sănătate pe perioada dinaintea morții, dar nu vor fi obligați să facă drumuri la ANAF.

Astfel, contribuțiile la sănătate vor fi reținute pur și simplu din oficiu de cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Suma contribuției datorate la plată va fi menționată în certificatul de atestare fiscală, care va fi folosit atunci când va fi realizată și succesiunea. Până pe data de 31 decembrie, ANAF în fiecare an are o situație de acest fel și începe procedurile.

Ordonanța de Guvern 16/2022

În contextul legal, ordonanța de Guvern 16/2022 prevede ample modificări la nivelul întregului Cod Fiscal românesc. Printre schimbări se numără și cele legate de contribuția de asigurări…

Citeste continuarea Aici

You might also like