Românii din străinătate ar putea fi obligați să se întoarcă în România în caz de război

Românii din străinătate ar putea fi obligați să se întoarcă în România, în caz de război. Este o prevedere menționată într-un proiect de lege publicat de Ministerul Apărării Naționale.

Despre aceasta, Daniel Ţecu, președintele Federației Asociațiilor de români din Europa, a vorbit despre aceste prevederi și totodată a dat și câteva detalii despre efectele pe care o astfel de măsură le va avea în țara noastră.

În contextul actului normativ, acesta prevede că, în cazul în care se instituie starea de mobilizare sau de război în România, românii din diaspora vor avea la dispoziție 15 zile pentru a se întoarce în România.

Întrebat despre acest subiect într-un interviu acordat la Antena 3, Daniel Ţecu susține că până acum nu a existat nicio dezbatere publică cu responsabilii din diaspora.

Dacă se va întâmpla acest lucru, Daniel Ţecu susține că în mod normal, inițiatorul legii ar trebui să vorbească cu reprezentanții diasporei, astfel încât să poată să fie găsite cele mai bune soluții. Deși ideea de a apăra țara este una bună, Ţecu susține că este dificil de implementat un astfel de proiect.

Românii din…

Citeste continuarea Aici

You might also like