Românii se feresc fără motiv de a-și izola casele cu spumă poliuretanică?

La noi, prima opțiune pentru izolațiile termice este pentru orice alt material, nu și pentru spuma poliuretanică. Izolațiile de spumă sunt preferate mai degrabă de cei care nu s-au oprit la miturile care circulă despre ele, ci au mers mai în profunzime, spulberând acele mituri.

Deși izolațiile din spumă se folosesc de zeci de ani în alte țări, în România ele au început să fie folosite mult mai aproape de momentul prezent. E drept că au prins ceva vechime pe plaiurile mioritice, însă nu și popularitatea pe care o merită. Aprecierile față de spuma izolatoare nu vin din neant: cifrele, valorile specifice o situează pe primul loc sau la egalitate cu variantele bune ale celorlalte materiale care termoizolează.

Izolațiile cu spumă sunt considerate de unii proprietari de casă sau de unii lucrători în construcții prea complicate și nesigure, însă această impresie e formată doar de superficialitatea cu care se tratează pașii și condițiile de aplicare a spumei. Izolațiile aplicate altfel decât de o firmă de izolații dedicată riscă să nu fie aplicate în mod corespunzător, lucru care permite riscul apariției mucegaiului, creării de…

Citeste continuarea Aici

You might also like