Românii vor avea parte de o nouă minivacanță de trei zile, de Sfânta Maria

Cu ocazia serbătoarei Adormirii Maicii Domnului, românii vor avea parte de o nouă minivacanță de trei zile în luna august, zi liberă conform Codului Muncii. În cazul în care sunt nevoiți să muncească, salariații trebuie să beneficieze de comensații.

Potrivit Codului Muncii, românii vor beneficia de o minivacanță în luna august, mai exact luni, 15 august, cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. Astfel ne putem bucura de trei zile libere în perioada 13-15 august.

Care mai sunt zilele libere rămase în 2022

În acest an, angajații mai beneficiază de zilei libere pe 30 noiembrie (miercuri), cu ocazia Sfântului Andrei, 1 decembrie (joi) de Ziua Naţională a României și de Crăciun pe 25 decembrie şi 26 decembrie (duminică şi luni).

Salariații care vor fi nevoiți să muncească în aceste zile de sărbătoare trebuie să fie compensați de angajatori. Legislația prevede că angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că aceasta nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

În contextul legal, în cazul în care nu…

Citeste continuarea Aici

You might also like