Rușii au început să-și dezmembreze avioanele pentru piese de schimb

Companiile aeriene rusești, inclusiv transportatorul de stat, Aeroflot, au început să-și dezmembreze avioanele pentru piese de schimb, în condițiile în care sancțiunile occidentale au blocat capacitatea rușilor a achiziționa altele din străinătate, relatează Reuters.

În acest sens, companiile au primit inclusiv indicații de la autorități să folosească o parte dintre avioane pentru piese pentru a se asigura că restul flotelor, formate din avioane produse în străinătate, pot continua să zboare, măcar până la sfârșitul lui 2025.

În prezent, sancțiunile impuse Rusiei după invadarea Ucrainei au blocat capacitatea companiilor aeriene rusești de a mai achiziționa piese de schimb din străinătate sau de a mai face lucrările de mentenanță necesare la avioane.

Concret, cel puţin un avion rusesc de tip Suhoi Superjet 100 şi un avion Airbus A350, ambele operate de Aeroflot, sunt în prezent blocate la sol unde sunt dezmembrate pentru piese de schimb, scrie Reuters, care citează o sursă familiarizată cu situația.

Aceasta a precizat că, în cazul avionului Airbus A350, este vorba de un aparat aproape nou. De asemenea, au început să fie scoase…

Citeste continuarea Aici

You might also like