S-a încheiat prima vară fără restricții şi rescrie obiceiurile pe piața muncii

În această perioadă, companiile și-au dublat oferta de joburi comparativ cu vara anului 2021, iar candidații au fost cu aproape 20% mai activi, chiar și în perioada concediilor.

Astfel, piața muncii a fost extrem de dinamică în perioada iunie – august a acestui an. Deși restricțiile au fost ridicate și anumite sectoare ale economiei s-au reactivat, războiul din Ucraina a creat instabilitate, iar măsurile adoptate la nivel internațional au condus către creșterea inflației și scăderea puterii de cumpărare a românilor.

Munca hibrid a crescut în preferințe

Prin urmare, mulți candidați s-au reorientat către oportunități mai bine plătite sau au căutat modalități de suplimentare a veniturilor, prin joburi cu jumătate de normă

Datele platformei de recrutare BestJobs arată că, în lunile de vară, candidații au devenit mai activi în căutarea de joburi, iar numărul de aplicări a crescut cu 18% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Mai mult, se remarcă o creștere a interesului candidaților pentru domenii precum Inginerie, Producție/Logistică și HoReCa.

În anul acesta, sezonul estival a adus de asemenea, creșteri semnificative…

Citeste continuarea Aici

You might also like