Sănătatea psihică – un factor esențial pentru o carieră împlinită

Succesul în viața profesională este un deziderat pentru mulți din noi, chiar semnificația unei cariere împlinite poate varia de la o persoană la alta. Factorii care pot influența parcursul nostru profesional sunt însă numeroși, iar puțini știu că unul dintre ei este sănătatea psihică. Continuă să citești pentru a afla de ce este aceasta atât de importantă, care este legătura dintre ea și cariera ta, dar și ce poți face pentru a avea grijă de sănătatea ta mintală. 

Ce înseamnă sănătate psihică

Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea mintală ca o stare de bine care ne permite să facem față stresului vieții, să ne valorificăm abilitățile și să lucrăm productiv. Ea este crucială pentru dezvoltarea personală, dar și pentru cea comunitară și socio-economică.[4] Cu alte cuvinte, aceasta afectează toate aspectele vieții noastre. 

Există o gamă largă de afecțiuni psihice, cu cauze și simptome diverse. Una dintre cele mai cunoscute este depresia. De fapt, se estimează că, la nivel global, 264 de milioane de oameni suferă de depresie, iar aceasta este considerată una dintre principalele cauze de…

Citeste continuarea Aici

You might also like