Șase orașe din lume se vor scufunda, înainte de anul 2030, din cauza schimbărilor climatice

Din datele publicaţiei The Times of India, reiese că din efectele schimbărilor climatice care se resimt deja în zonele de coastă ale lumii, unde orașele încep să fie scufundate de nivelul în creștere al mării. Pe măsură ce ghețarii continuă să se topească din cauza încălzirii globale, cantitatea de apă din râuri, mări și oceane devine tot mai mare și crește într-un ritm alarmant.

În acest sens, liderii mondiali și delegați din aproape 200 de țări s-au reunit timp de două săptămâni în orașul scoțian Glasgow pentru a discuta și găsi soluții în cadrul  COP26 ca să combată schimbările climatice și dezastrele naturale, inevitabilul a început deja să se întâmple, iar unele dintre cele mai cunoscute orașe din lume ar putea fi sub apă până la sfârșitul acestui deceniu.

În cel mai recent raport al său, ONG-ul internațional Climate Central a creat un fel de hartă pentru a evalua ce părți ale Pământului vor fi sub apă înainte de 2030 din cauza creșterii nivelului mării. Harta a fost creată prin folosirea informațiilor din raportul „Cod roşi pentru umanitate”, pe care grupul interguvernamental de experți al ONU…

Citeste continuarea Aici

You might also like