Se vor acorda calificative de tip „admis”, „respins” și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional

În contextul proiectului noii legi a educației, în învățământul preuniversitar, care va intra în vigoare, cel mai probabil, începând cu anul școlar 2023 – 2024, pentru disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și pentru alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip „admis”, „respins” și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional.

În acest sens, Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, a explicat, în emisiunea ”Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, la Radio România Actualități, faptul că, prin această măsură, nu se dorește în niciun caz  reducerea importanței educației fizice în școli, ci dimpotrivă se are în vedere motivarea elevilor să participe la aceste ore.

În precizările sale, “Au existat multe cazuri în care, de frica unei note mici și a unei evaluări la ora de sport, elevii au luat scutiri de la orele de educație fizică, de aceea acordarea de calificative de tip „admis”/„respins” este de natură să încurajeze participarea. Au existat un număr de ore obligatorii în…

Citeste continuarea Aici

You might also like