„Și bogații plâng”: oligarhii sancționați și-au pierdut „jucăriile” de lux

Sancțiunile extrem de drastice care au fost impuse în urma invaziei ruse în Ucraina i-au lovit din plin pe mulți oligarhi favorizați de Kremlin – unii dintre cei mai bogați oameni din lume – care au rămas acum fără jucăriile lor de lux – iahturi, conace, avioane private, opere de artă – și cu conturile blocate.

De altfel, oligarhii au mai fost vizați și în trecut de sancțiuni, însă niciodată acestea nu au fost atât de aspre și nu au vizat un număr atât de mare de persoane care au adunat averi de multe miliarde de euro în urma prăbușirii Uniunii Sovietice.

În acest sens, în Marea Britanie, peste 100 de oligarhi, precum și familiile acestora, au fost vizați de sancțiuni. Statele Unite au sancționat 140 de ruși bogați, iar UE, peste 30, potrivit The Moscow Times, care citează agenții de presă occidentale.

Astfel, secretarul de stat pentru Transport din Marea Britanie, Grant Shapps, a spus că mișcarea a fost concepută pentru a-i lovi acolo unde îi doare cel mai mult – interzicerea „accesului la jucăriile lor de lux”.

Capitala britanică a fost numită de ani de zile „Londongrad”, după ce a devenit o destinație preferată a…

Citeste continuarea Aici

You might also like