Stare de dezastru declarată în țara în care nimeni nu se îmbolnăvise de COVID până în 2022.

Când COVID-19 a început să se răspândească în toată lumea, un îndepărtat arhipelag din Oceanul Pacific și-a închis granițele pentru a se asigura că boala nu ajunge pe plajele sale însorite. Timp de doi ani, planul a funcționat perfect. În prezent, guvernul insular al Republicii Kiribati a declarat stare de dezastru, anunţă ABC News. 

Astfel, Kiribati și-a deschis luna aceasta granițele și a permis unui avion cu 54 dintre cetățenii insulelor, mulți dintre ei, misionari mormoni, să aterizeze. Aceștia au plecat din Kiribati înainte ca granițele să se închidă pentru a răspândi credința lor în țările străine.

Autoritățile din insulele Fiji au testat fiecare pasager de trei ori, le-a cerut să fie vaccinați și i-a caratinat și testat din nou când au ajuns acasă. Nu a fost destul.

Mai mult de jumătate dintre ei au fost testat pozitiv cu Covid, iar virusul s-a răspândit acum în rândul comunității locale, ceea ce a dus la decizia guvernului din Kiribati de a declara stare de dezastru. De la cele 36 de cazuri de Covid depistate inițial în rândul pasagerilor avionului, în prezent sunt 181 de infectări.

„Răspândirea virusului…

Citeste continuarea Aici

You might also like